Varför du ska vårda din bil!

Bilar är dyra att underhålla – regelbundna trimningar och oljebyten kan hjälpa till att undvika kostsamma reparationer på vägen, det är viktigt med bilvård då och då!

Den initiala kostnaden för att köpa en bil kan vara hög, men den verkliga kostnaden är underhållet efteråt. Det finns många sätt att hålla bilen igång och undvika kostsamma reparationer i framtiden, från regelbundna trimningar till oljebyten. En av de viktigaste sakerna du kan göra är att regelbundet kontrollera bilens däcktryck och mönsterdjup. Detta hjälper till att se till att dina däck är korrekt pumpade och har tillräckligt med slitbana för att greppa vägen, vilket i båda fallen kan förbättra din bränsleeffektivitet och förhindra punktering. Du bör också se till att byta olja regelbundet, eftersom gammal olja kan skada din motor och leda till dyra reparationer. Genom att ta väl hand om din bil kan du undvika några av de dyraste reparationsräkningarna på vägen.

En ren bil är en glad bil – om du håller bilen ren ser den inte bara snyggare ut, utan förebygger också rost och skyddar interiören från slitage.

Bilvård är därför viktig för att hålla din bil ren, rostfri och i gott skick. Att tvätta bilen regelbundet hjälper till att avlägsna smuts, smuts och salt som kan orsaka korrosion. Att vaxa bilen hjälper också till att skapa en barriär mot väder och vind och kan göra bilen lättare att rengöra. Att dammsuga och damma av bilens interiör regelbundet hjälper dessutom till att förebygga slitage. Genom att ta hand om din bil kan du hjälpa den att se ut på bästa sätt och hålla längre.

Att upprätthålla rätt däcktryck är en viktig del av rutinunderhållet av fordonet. Det förbättrar inte bara bränsleekonomin, utan bidrar också till säkerheten på vägen. Däck med för lågt lufttryck skapar onödigt motstånd till minskad bränsleeffektivitet och ökade utsläpp.//Johnny i Jönköping